Toinen Jeesus

 

Köyhä Kristus – rikas kirkko

Jeesus ja hänen seuraajansa eivät kantaneet huolta huomisesta eivätkä keränneet maallista varallisuutta. Mat 6:20 ”Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta”.

Mat 19:21 Jeesus sanoi hänelle: ”Jos tahdot olla täydellinen, niin mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua.”

Luuk 12:33 Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja; hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele.

1 Tim 6:17 Kehoita niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme,

Miten katolinen kirkko noudattaa esikuvansa ohjetta? Ei mitenkään! Päinvastoin, kirkko on koko olemassaolonsa ajan tavoitellut rikkautta ja loistoa. Katolinen kirkko on vaurain instituutio maailmassa. On tietysti totta, että suuri osa kirkon omaisuudesta ei ole rahaksi muutettavissa, kuten vaikkapa kauniit maalaukset kirkon katossa. Vuosisatojen aikana kirkko on kerännyt valtavat summat rahaa ”myymällä pelastusta”. Puolustukseksi kirkko ehkä sanoo, että näin rahoitettiin mm. Pietarin kirkko Roomassa.

Ilmestyskirja kertoo Portosta: 17:4 ”Ja nainen oli puettu purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä ja piti kädessään kultaista maljaa, joka oli täynnä kauhistuksia ja hänen haureutensa riettauksia. 5 Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: ”Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti.” 6 Ja minä näin sen naisen olevan juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä; ja nähdessäni hänet minä suuresti ihmettelin”.

– Johannes näki näyssä kahden vuosituhannen päähän; kirkon johto pukeutuu edelleen purppuraan ja käytössä on lukematon määrä kultaisia maljoja, kalkkeja. Loppuosa jakeesta, joka sanoo maljan olevan täynnä kauhistuksia ja porton haureuden riettauksia, on tietysti kuvaannollinen ilmaus kaikesta kauheasta mihin kirkko on syyllistynyt. Kirkon johto pitää rinnallaan myös kultaista jalokivin koristeltua ristiä. Onkohan se asiallista? Mitä nämä kauhistukset saattaisivat olla? Katolisen kirkon syntilistaan on monelta taholta sanottu kuuluvan luvattomia pankkitoimintoja, huumerahojen pesua, kaupankäyntia väärennetyillä arvopapereilla ja liiketoimilla Mafian kanssa. Nino Lo Bello, kirjassaan The Vatican Empire kirjoittaa: Vatican is so closely allied with the Mafia in Italy that ”many people…believe that Sicily…is nothing more than a Vatican building”.

Jakeesta 6 ilmenee, että portto oli juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä.

Ilm 17:18 Ja nainen, jonka sinä näit, on se suuri kaupunki, jolla on maan kuninkaitten kuninkuus.” Tai ehkä paremmin sanottuna: joka hallitsee maan kuninkaita.

Raamattu kehottaa Ilm 18:4 … ”Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa. Onkin surullista, että yli miljardi katolista – suuri osa heistä hyvin uskovia ihmisiä – on kirkkonsa vankina.

 

Toinen Jeesus

2 Kor 11:4 Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte.

Galatalaiskirjeessä sanotaan vielä voimakkaammin:

Gal 1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

Mistä oikein on kysymys? Jos joku saarnaa jotakin toista Jeesusta tai julistaa toista evankeliumia, hän olkoon kirottu. Kuinka voisi sen sanoa painokkaammin kuin tässä on sanottu? Ja kuitenkin lukemattomilla kirkkokunnilla on oma tulkintansa Jeesuksesta ja hänen evankeliumeistaan. Entä suurin kristillinen kirkko, katolinen kirkko?

Sen johtaja Paavi on korottanut itsensä ”Jumalan Pojan Sijaiseksi” (Vicarius Filii Dei), eikö siis kirkon sanoman ydin olekin Kristuksessa, jonka Jumala on korottanut oikealle puolelle omaa valtaistuintaan ja kaikkien luotujen yläpuolelle? Tässä artikkelissani olen tuonut esille seikkoja, jotka osoittavat toista. ”Taivaan kuningatar” on ottanut Jeesuksen paikan; häntä rukoillaan, häntä pyydetään välittäjäksi Jumalalle, hänestä tehdään patsaita, hän juhlistetaan kulkueissa ja kansanjuhlissa…

Paitsi, että Paavi on korottanut itsensä Jumalan Pojan Sijaiseksi, hän on katolisen opin tulkitsijana erehtymätön. Paavin erehtymättömyys koskee uskon kysymyksiä lausuttuna ”ex cathedra”. Erehtymättömyys on määritelty English Dictionary:ssä with complete authority, or said by the Pope to be true and so accepted by all members of the Roman Catholic Church. Mat 28:18 sanoo kuitenkin: Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Vain Kristuksella on kaikki valta ja kaikki tieto ja tätä Jumalan antamaa valtaa käyttäessään hän on erehtymätön. Paavin ’erehtymättömyydestä’ on saatu lukuisia surullisia esimerkkejä.

Jeesuksen sanoma on vääristelty. Hänen sanomansa ydin oli Jumalan valtakunnan julistaminen. Hän itse sanoi, että ”sitä varten hänet on lähetetty”. Sen hän tulee perustamaan tullessaan toisen kerran maan päälle.

Apostoli Pietari varoitti, että luopumus tulisi valtaamaan kirkon. 2 Pie 2:1 ”Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon. 2 Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi” – Nämä valheelliset opettajat eivät suinkaan julista, että Jeesusta ei ole olemassa, mutta he vääristävät Jeesuksen sanoman toiseksi ja tuovat kirkkoon muita oppeja kuin mitä Jeesus ja apostolit opettivat.

1 Joh 2:22 Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.

Antikristuksen tunnusmerkki on, että hän ”kieltää” Jumalan ja Kristuksen. Voidaanko siis varmasti sanoa, että Paavi ei oi olla antikristus, koska hän ei suoranaisesti kiellä sen enempää Jumalaa kuin Jeesustakaan? Eikö Raamatun mukaan, kuten edellä osoitin, se olekin kirottu, joka julistaa toisenlaista Jeesusta kuin mitä Raamattu tekee? Monienkin tutkijoiden mielestä se on sama asia kuin suoranainen kieltäminen.

Milloin tämä alkoi? Silloin kun roomalaiskatolinen ja kreikkalaiskatolinen uskontomuoto tulivat valtionuskonnoksi keisari Konstantinuksen aikana 300-luvulla. Uskonnollinen päämaja siirtyi tällöin Jerusalemista Roomaan. ”Konstantinuksen aikana näemme todellakin kuinka Babylonilainen ja diasporassa olevat samarialaiset liikkeet Roomaan ja Italiaan saatettiin loppuun. Vanhan Babylonian uskonto, filosofia ja vieläpä vanhan Babylonian hallintomalli oli nyt siirretty Roomaan ja, Konstantinuksen muoto Kristinuskosta (joka toi uskoon Babylonialaisen kuvainpalvonnan, pakanuuden sekä pakanuusopit kristillisen kirkon syliin), Roomalaiskatolinen kirkko oli nyt kohoamassa hallitsemaan läntistä maailmaa – voimakas, pakanallinen voima, joka vaikuttaa vielä nykyäänkin! Ne Jehovalle uskolliset ihmiset, jotka pitivät hänen käskynsä, olivat nyt pakotetut pakenemaan henkensä edestä Euroopan syrjäisimmille seuduille toivoen näin pysyvänsä katolisten vainoajiensa ulottumattomissa.”

”Uusi valtion uskonto, erikoinen sekoitus kristillisyyttä ja pakanuutta, alkoi nyt dominoida Euroopassa yli tuhannen vuoden ajan jättäen tosi kirkon ’Jumalan valmistamaan paikkaan’ (Ilm 12:6) (The Incredible History of God’s True Church, p. 132).

1 Tim 4:1 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja. – Luopumuksen merkkejä ei suinkaan ole täydellinen ero Raamatullisesta uskosta. Luopuneet ovat useinkin olevinaan syvästi uskovia, he vain noudattavat toista evankeliumia, jossa Jeesus ei ole pääosassa. Sen ovat varastaneet Neitsyt Maria tai sadat pyhimykset, joiden uskotaan parantavan tai muuten antavan apua, varsinkin jos rukoilijalla on kappale pyhimyksen luuta, hammasta tai kappale siitä ristinpuusta, johon Kristus naulittiin. Tällaiseen oppiin uskovat ovat Saatanan ja hänen riivaajiensa oppilaita. Minä en heitä kiroa, vaan sen tekee Raamatun sana.

 

Antikristus tulee

Suuri luopumus ja laittomuuden ihmisen ilmestyminen

 … se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy

 2.Tessalonikalaiskirjeessä Paavali kirjoittaa mitä vielä täytyy tapahtua ennen Jeesuksen tulemusta:

2:1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä. 3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, 4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän [antikristus] asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

Kristikunnassa tulee siis tapahtumaan suuri luopumus. Ennen Herran päivän saapumista, luopumuksen jälkeen ilmestyy laittomuuden ihminen, antikristus, joka julistaa olevansa Jumala, ja asettuu Jumalan temppeliin. Jeesus ei tule ennen kuin nämä tapahtuvat. Tuntuu siltä kuin luopumista olisi jo tapahtunut mitä suurimmassa määrin, mutta antikristusta ei ole vielä näkynyt. Asettuminen Jumalaksi julistautuneena (rakennettavaan uuteen Jerusalemin temppeliin?) ei ole vielä näköpiirissä. Tässä mainittiinkin jo kolmas selvä tunnusmerkki: antikristus julistautuu jumalaksi (2 Tes 2:4)

Merkittävä kohta Raamatussa on Matteuksen evankeliumin 24. luku. Mat. 24:29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.  30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. 31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.   29. jae kiinnittää ajankohdan ahdistuksen päivien jälkeiseen aikaan. Silloin taivaalla tapahtuu sellaista, minkä kaikki maan ihmiset näkevät: aurinko pimenee, kuu ei anna valoaan, tähdet putoavat taivaalta… Silloin Kristuksen merkki näkyy taivaalla, ja ihmiset näkevät Kristuksen tulevan kirkkaudessaan taivaan pilvien päällä. Parku on kova. Jeesus lähettää seitsemännen eli viimeisen pasunan soidessa enkelinsä kokoamaan aikaisemmin enkelien merkitsemät valitut joka puolelta maata. 

 

 

image_pdfimage_print