Ensimmäisen ylösnousemuksen pyhät.

He ovat Jeesuksen sanoin kuin enkeleitä, mutta eivät ole enkeleitä. He ovat henkiruumiissa, eivät mene naimisiin eivätkä saa lapsia kuten tavalliset 1000-vuotisen valtakunnan asukkaat. Pyhät hallitsevat maata tai ovat sen kuninkaita ja pappeja. Toiseksi, seuraavakin sitaatti saattaisi puoltaa käsitystä siitä, että Jumalan valtakunnassa ollaan henkiruumiissa: Room 14:17: ” sillä ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.” 1 Kor 6:13 : Ruoka on vatsaa ja vatsa ruokaa varten, ja Jumala on tekevä molemmat tarpeettomiksi.

Henkiruumiissa olevathan eivät ruokaa tarvitse! Jumalan valtakunta alkaa varsinaisesti vasta tuhatvuotisen valtakunnan ja viimeisen tuomion täytäntöönpanon jälkeen.

Jumalan valtakunta on siis Jeesuksen johtama hallitus, jonka jäseninä on joukko ensimmäisen ylösnousemuksen saaneita Pyhiä. ”Sen sanon, veljet, ettei liha ja veri voi saada omakseen Jumalan valtakuntaa ja ettei katoava voi saada omakseen katoamattomuutta” (1 Kor 15:50). Ihmisen on synnyttävä uudestaan nähdäkseen Jumalan valtakunnan ja päästäkseen sinne. Joh 3:3 puolestaan sanoo: Jeesus vastasi hänelle: ”Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.

Ilm 5:9-10 ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: ”Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista 10. ja tehnyt heidät meidän Jumalallemme kuningaskunnaksi ja papeiksi, ja he tulevat hallitsemaan maan päällä”.

Maan päällä vaiko maata? Prepositio epi käännetään yleisesti päällä (kuten valtaistuimella, ἐπὶ θρόνου epi thronou), mutta jotkut raamatunkäännökset kääntävät tämän kohdan ’over earth’ eikä ’upon earth’.

1 Kor 15:27 Sillä: ”kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle.” Mutta kun hän sanoo: ”kaikki on alistettu”, niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa.
28 Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.

1000-vuotista valtakuntaa voisin siis luonnehtia maan päällä olevaksi ponnahduslaudaksi varsinaiseen Jumalan valtakuntaan, joka alkaa 1000-vuotisen valtakunnan jälkeen kun Saatana on lopullisesti tuhottu, tuomion ylösnousemuksessa arvottomat on saatettu tuomion saatuaan ikuisesti pois Jumalan yhteydestä ja pelastuksen saaneet ovat saaneet ikuisen elämän lahjan.

Jeesus on lopuksi luovuttanut vallan takaisin Jumalalle (1 Kor 15:27-28). Em. Korinttolaiskirjeen jakeista käy ilmi, että tuhatvuotinen valtakunta on Kristuksen hallitsema valtakunta tuhannen vuoden ajan. Sen jälkeen alkaa varsinainen Jumalan valtakunta.

Ennen kuin ihmiskunta pääsee näin pitkälle, on kuolevaisten ihmisten elettävä Jumalan valtakunnan ’esiasteessa,’ Kristuksen johtamassa rauhan valtakunnassa ja pyrittävä osoittamaan arvollisuutensa Jumalan valtakuntaan ja ikuiseen elämään.

Kun ensimmäinen ylösnousemus on tapahtunut Kristuksen toisen tulemisen yhteydessä ja valtakunta perustettu, Saatana joukkoineen on sidottu tuhanneksi vuodeksi. Tuhatvuotinen valtakunta, rauhan valtakunta on alkanut.

Sodissa ja melskeissä on tuhoutunut suuri määrä ihmisiä, mutta pieni osa on jäänyt jäljellekin maan päälle. Jesaja 24:1 sanoo: Herra hävittää maan ja autioittaa sen…6. siksi maan asukkaat käyvät vähiin, vain muutama harva jää jäljelle ihmisen suvusta.  13. Näin käy maailman kansoille: niistä jää jäljelle sen verran kuin jää oliiveja puuhin, jota sadonkorjaaja ravistelee… 14. Jäljelle jääneet aloittavat ylistyksen, he iloitsevat ääneen Herran suuruudesta”.

Jes 24:5 Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.  6 Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.

Sillä lopun, äkkilopun, Hän tekee kaikista maan asukkaista” (Sefanja 1:18).

Lohduton tulevaisuudenkuva lavean tien kulkijoille! ”Maan asukkaat kuumuudesta korventuvat” voisi hyvinkin viitata ydinpommin aiheuttamaan tuhoon. Tätä ajatusta tukee vielä se, että Sefanja sanoo Herran tekevän maan asukkaista ”äkkilopun”. Millä muulla tavalla voisi äkkiloppu tulla kuin ydinaseen kaltaisella massatuhovälineellä.

image_pdfimage_print