Jesaja puhuu tuhatvuotisesta valtakunnasta

Jes. 66:ssa kerrotaan kuinka valtakunnan perustamisen jälkeen lähetetään opettajia vieraille maille. Opetettavat ovat siis pakanoita, vailla tietoa ja uskoa. Kun siis maailmassa tulee olemaan ainakin aluksi sekä vanhurskaita että pakanoita, on valtakunta ymmärrettävä niin, että osa ihmisistä on vielä ”maailmallisia” eikä vanhurskaita uskovia. Vanhurskaathan saivat ensimmäisen ylösnousemuksen ja sen mukana ikuisen elämän ja hallitsevat yhdessä Kristuksen kanssa.

66:19 Ja minä teen tunnusteon heidän keskellänsä ja lähetän pakoonpäässeitä heidän joukostansa pakanain tykö Tarsiiseen, Puuliin ja Luudiin, jousenjännittäjäin tykö, Tuubaliin ja Jaavaniin, kaukaisiin merensaariin, jotka eivät ole kuulleet minusta kerrottavan eivätkä nähneet minun kunniaani, ja he ilmoittavat minun kunniani pakanain keskuudessa. Mal. 1:11 … Sillä minun nimeni on oleva suuri pakanain seassa, sanoo Herra Sebaot.

21 Ja minä otan myös näitä vastatulleita palvelemaan pappeina ja leeviläisinä, sanoo Herra.

Jes. 65:19 Minä iloitsen Jerusalemista ja riemuitsen kansastani; eikä siellä enää kuulla itkun ääntä eikä valituksen ääntä. 20 Ei siellä ole enää lasta, joka eläisi vain muutaman päivän, ei vanhusta, joka ei täyttäisi päiviensä määrää; sillä nuorin kuolee satavuotiaana, ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen.  21 He rakentavat taloja ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät;  22 he eivät rakenna muitten asua, eivät istuta muitten syödä; sillä niinkuin puitten päivät ovat, niin ovat elinpäivät minun kansassani. Minun valittuni kuluttavat itse kättensä työn 23 He eivät tee työtä turhaan eivätkä lapsia synnytä äkkikuoleman omiksi, sillä he ovat Herran siunattujen siemen, ja heidän vesansa ovat heidän tykönänsä. 24 Ennenkuin he huutavat, minä vastaan, heidän vielä puhuessaan minä kuulen25 Susi ja lammas käyvät yhdessä laitumella, ja leijona syö rehua niinkuin raavas, ja käärmeen ruokana on maan tomu; ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra.

Kuolemaa ei kuitenkin ole vielä poistettu. Ihmisten elinikä on toki pidentynyt ja 100-vuotias on nuori kuollessaan, imeväiset eivät kuole. Kuolema poistetaan viimeisenä eli vasta 1000-vuotisen valtakunnan lopussa kun saatana on tuhottu. 1000-vuotisen valtakunnan jälkeen tulee todellinen Jumalan valtakunta kun Jeesus on luovuttanut vallan takaisin Isälle.

Jumalan valtakunta on ikuinen valtakunta, joka ei tuhoudu koskaan. Jeesuksen ja pyhien johtama rauhan valtakunta kestää tuhat vuotta.

image_pdfimage_print