Mikä on Jumalan/taivasten valtakunta?

Jumalan eli taivasten valtakuntaMutta hän [Jeesus] sanoi heille: ”Minun tulee muillekin kaupungeille julistaa Jumalan valtakunnan evankeliumia, sillä sitä varten minä olen lähetetty.” (Luuk. 4:43)

Tässä kirjoituksessa etsin Raamatusta vastauksi mm. seuraaviin kysymyksiin:

Mikä se on? Onko se sama kuin ns. tuhatvuotinen valtakunta?

Missä se on? Taivaassa vai maan päällä? Sisäisesti ihmisessä?

Ketkä sinne pääsevät? Onko sinne vaikea päästä? Ketkä eivät pääse?

Milloin Jumalan valtakunta tulee?

Mikä oli Jeesuksen tärkein tehtävä maan päällä ja miksi valtakirkot ovat sen unohtaneet?

Ensinnäkin, Jumalan valtakunta ei ole sama kuin tuhatvuotinen valtakunta, jonka kuningas on Kristus ja jota hallitsevat ensimmäisen ylösnousemuksen pyhät Hänen alaisuudessaan. Tämä käy ilmi Luuk 12:32 Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan. Jumala antaa valtakunnan [johdon] tälle ns. pienelle joukolle, jonka kooksi ilmoitetaan 144.000. Jumalan valtakuntaan pääsevät vain vanhurskaat, ensimmäiseen ylösnousemukseen pääsevät pyhät.

Kun em. pieni joukko muodostaa Jumalan valtakunnan johdon Jeesuksen Kristuksen alaisuudessa, niin tuhatvuotisessa valtakunnassa on jopa sellaisia, jotka eivät ole edes kuulleet Jumalasta tai Kristuksesta. Nämäkö täyttäisivät sisäänpääsyehdot?

Muita valtakunnan asukkaita (’alamaisia’) saattavat olla ns. suureen joukkoon pääsevät. He ovat suuresta ahdingosta pelastuneita, jotka ovat katuneet ja tulleet uskoon. Heistä sanotaan ilmestyskirjassa, että he ovat ”valkaisseet vaatteensa”. Toki valtakunnassa täytyy olla myös alamaisia ja heitä onkin kaikista kansakunnista.

 

Ketkä asuvat taivaassa?

Taivaassa oli ennen Kristuksen sinne astumista Jumalan lisäksi vain enkeleitä. Heitä on siellä paljon, miljoonia, monissa eri tehtävissä ja eri arvoasteissa. Saatat huomauttaa: ”entä Jeesus, eikö hän ollutkin taivaassa ja tuli sieltä alas maan päälle. Jeesushan oli jo taivaassa ollessaan Jumala”.

Jumala ylensi Jeesuksen ”Herraksi ja Kristukseksi” (Apt 2:36). Jos Jeesus oli Jumala aiemmin, miksi Isä Jumala sitten alensi Jeesuksen Jumalasta alemmaksi Herraksi ja Kristukseksi, vaikkakin enkeleitä korkeammaksi? Jumala myös Raamatun mukaan antoi Jeesukselle ikuisen elämän. Mutta Jumalallahan on jo ikuinen elämä. Joh 5:26: ”Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä”. Miksi Isä Jumalan täytyi antaa pojalleen ikuinen elämä jos hän oli jo aiemmin ollut Jumala?

Jeesus on ainoa ihminen taivaassa. Hän ei ole lihaa ja verta oleva ihminen, vaan henki kuten Jumalakin ja myös enkelit. Mistä tiedämme Jeesuksen olevan taivaassa ihmisenä? Raamattu sanoo 1.Timoteuksen kirjeessä 2:5: ”Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus.” Tämä Paavalin kirje on perinteisesti katsottu kirjoitetun 60-luvulla eli noin kolme vuosikymmentä sen jälkeen kun Kristus nousi taivaaseen. Miksi Paavali vähättelee Jeesuksen arvoa?  Eikö pikemminkin voisi kuvitella, että Paavali olisi halunnut Jeesuksen olevan Jumala taivaassa?

Muita ihmisiä ei vielä ole taivaassa – Jumalan valtakunnassa. Monet uskovat, että siellä on paljon hyviä ihmisiä. Kuolleet syntiset ovat heidän uskomuksensa mukaisesti helvetissä. Erityisen varmoja ihmiset, varsinkin katoliset, ovat Neitsyt Marian taivaassa olemisesta. Samoin kaikki kirkon julistamat pyhimykset ovat siellä. Se, että Raamattu sanoo, ettei kukaan Jeesuksen lisäksi ole noussut taivaaseen, ei tunnu merkitsevän mitään.

Jumalan valtakuntaan pääsee vain ylösnousemuksen kautta. Kun ensimmäinen ylösnousemus tapahtuu, ylösnousevat pyhät ovat henkiruumiissa. He ovat myös Jumalan valtakunnan jäseniä. Jumalan valtakunta täydentyy muilla ihmisillä toisen ylösnousemuksen ja sitä seuraavan viimeisen tuomion jälkeen.

image_pdfimage_print