Jumalan valtakunta

Mikä on Jumalan/taivasten valtakunta?

Jumalan eli taivasten valtakuntaMutta hän [Jeesus] sanoi heille: ”Minun tulee muillekin kaupungeille julistaa Jumalan valtakunnan evankeliumia, sillä sitä varten minä olen lähetetty.” (Luuk. 4:43)

Tässä kirjoituksessa etsin Raamatusta vastauksi mm. seuraaviin kysymyksiin:

Mikä se on? Onko se sama kuin ns. tuhatvuotinen valtakunta?

Missä se on? Taivaassa vai maan päällä? Sisäisesti ihmisessä?

Ketkä sinne pääsevät? Onko sinne vaikea päästä? Ketkä eivät pääse?

Milloin Jumalan valtakunta tulee?

Mikä oli Jeesuksen tärkein tehtävä maan päällä ja miksi valtakirkot ovat sen unohtaneet?

Ensinnäkin, Jumalan valtakunta ei ole sama kuin tuhatvuotinen valtakunta, jonka kuningas on Kristus ja jota hallitsevat ensimmäisen ylösnousemuksen pyhät Hänen alaisuudessaan. Tämä käy ilmi Luuk. 12:32 Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan. Jumala antaa valtakunnan [johdon] tälle ns. pienelle joukolle, jonka kooksi ilmoitetaan 144.000. Jumalan valtakuntaan pääsevät vain vanhurskaat, ensimmäiseen ylösnousemukseen pääsevät pyhät.

Kun em. pieni joukko muodostaa Jumalan valtakunnan johdon Jeesuksen Kristuksen alaisuudessa, niin tuhatvuotisessa valtakunnassa on jopa sellaisia, jotka eivät ole edes kuulleet Jumalasta tai Kristuksesta. Nämäkö täyttäisivät sisäänpääsyehdot?

Muita valtakunnan asukkaita (’alamaisia’) saattavat olla ns. suureen joukkoon pääsevät. He ovat suuresta ahdingosta pelastuneita, jotka ovat katuneet ja tulleet uskoon. Heistä sanotaan ilmestyskirjassa, että he ovat ”valkaisseet vaatteensa”. Toki valtakunnassa täytyy olla myös alamaisia ja heitä onkin kaikista kansakunnista.

image_pdfimage_print