Viimeinen tuomio

Viimeinen tuomio

ALUKSI

Viimeinen tuomio kohtaa kaikkia ihmisiä, mutta

Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat(1.Tim. 2:4)

 

Tahtooko Jumala todella, että kaikki pelastuisivat, eivätkä joutuisi kadotukseen eli tuliseen järveen ikuisesti piinattavaksi? Kun kirjoitan, että tahtoo, se tarkoittaa, että Jumala ei pelkästään toivo tai että Hänestä olisi kivaa, että kaikki pelastuisivat. Se tarkoittaa, että Jumala ei hyväksy sellaista lopputulosta, jonka mukaan suurin osa ihmiskunnasta joutuu kadotukseen. Jumalalle kaikki on mahdollista!  Mat.19:26 Niin Jeesus katsoi heihin ja sanoi heille: “Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista.”   – Eikö siis Jumala tekisi niin kuin Hän tahtoo, kun se kerran on Hänelle mahdollista? No hyvä, uskotaan, että näin on. Mitä se merkitsee?

Tähän asti monen on helppo yhtyä. Mutta se, mitä tästä seuraa, merkitsee, että ihmiset ja varsinkin teologit sanovat: “Ei tämä voi olla mahdollista”. Mikä sitten ei voi olla mahdollista? Se, että koko Raamatun tulkinta lopun ajan tuomiosta on väärä! Tässä yritän todistella miksi Jumalan itse asiassa pitää pelastaa kaikki ihmiset. Jumalahan on toiminut väärin, epäreilusti, ihmisten suhteen. Hän on luonut ihmisiä erilaisiksi, erilaisilla lahjoilla varustettuna. Antanut ihmisille uskoa, joillekin paljon, joillekin vähän. Tottakai “pyhimyksen” on helppo pelastua, kun taas tavallisen ihmisen aika kuluu taistelussa jokapäiväisen leipänsä eteen. Vaikka usein moitinkin Jumalaa, joudun toteamaan: Jumalani, sinun tiesi ovat niin paljon korkeammat kuin minun, etten niitä ymmärrä.

Valtakirkoissa ja pienemmissäkin on vuosisatoja ja tuhansia vuosia julistettu vanhaa oppia ikuisesta kidutuksesta tulisessa järvessä. Kirkon oppi toisesta kuolemasta on voimassa tänäkin päivänä. Sehän on Raamatussa julistettu niin moneen kertaan ja niin selväsanaisesti, että sen täytyy olla kirjaimellisesti totta! Tämä nyt oli minun taholtani ironiaa. Teologit eivät vain näytä tajuavan, että kyse on kuvaannollisesta esityksestä. Jos tämä oppi on totta, sitä pitäisi julistaa kerta toisensa jälkeen. Vasta viime aikoina tilanne on muuttunut. Kuka on edes kuullut kirkossa tänä päivänä julistettavan palavan järven helvettiä? Tuskin juuri kukaan, sillä kun ei myydä Raamatun sanaa ihmisille.

Tämän opin täydellinen vastakohta on oppi, jonka mukaan ”kaikki pääsevät taivaaseen”. Tässä luvussa käsittelen molempia. Kun sanon, että kaikki pääsevät taivaaseen, tarkoitan, että tulkinnan mukaan Jumalan tahto on, että kaikki pelastuvat. Jumala tekee aina mitä tahtoo, vaikka pelastaa kaikki ihmiset.

 

Lukiessaan näitä kirjoituksiani joutuu lukija horjumaan kahden vaihtoehdon välillä. Aivan niin kuin minäkin. Toivon kuitenkin, että lopulta ratkaisu löytyy. Oikea ratkaisu löytyy Jumalan tahdosta, kun vain osaisimme sitä oikein tulkita. Miten osaisimmekaan kun meidän Herramme lausui: ‘Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, ja näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö.

image_pdfimage_print